Referenties

 • Nataliya is een goede vertaalster Engels-Russisch. Ze is flexibel, creatief, een aanpakker. Ik heb haar meerdere malen tot volle tevredenheid van haar service gebruik mogen maken voor mijn werk bij het LPHT en bij Belarus Travel Service.


 • Lieve Natasja,
  Heel erg bedankt voor de Russische lessen. Ik heb er veel van geleerd en ik vond het heel leuk. Jammer dat je voor 5 weken naar Rusland gaat.

 • Tijdens het surfen op internet, op zoek naar een Russisch sprekende leraar of lerares, kwam ik terecht op de site van Natalyia. Deze site sprak me direct aan. Het is duidelijk, informatief en uitnodigend. Een afspraak voor een proefles was snel gemaakt. Deze les vond plaats bij Natalyia thuis. Ik had al eerder Russische les gehad van een aantal leraressen. Daar was ik niet tevreden over en ging met de nodige scepcisme naar Natalyia toe. Tien minuten na aanvang van de les was ik er al van overtuigd dat de manier van les geven door Natalyia voor mij erg prettig was. Ze heeft snel door wat de aandachtspunten voor de leerling zijn, maar weet tevens de nodige variatie in de les te houden, zodat het niet langdradig wordt. Haar les geeft ze met het nodige enthousiasme, waarbij het serieuze door het vrolijke afgewisseld wordt. Na enkele maanden de lessen bij Natalyia thuis te hebben gevolgd, gebeurt dit nu per Skype. Ook dat voldoet aan mijn verwachtingspatroon. Natalyia is geinteresseerd in de meest uiteenlopende onderwerpen, zodat er nooit gebrek is aan conversatiestof. Voordat je het weet is de les al weer om. Na een jaar les is mijn niveau duidelijk verbeterd en Natalyia nog steeds vrolijk. De lessen zijn zeker de moeite waard geweest en ik hoop ze nog lang te kunnen volgen. Kortom, om Russisch te leren zit je bij Natalyia eerste rang.

 • Reeds krijg ik al bijna 2 jaar Russiche les van Natasha over Skype en dit gaat goed, plezierig en zover vooruit als op het moment mogelijk is (zeker omdat mijn reisschema en te besteden tijd varieert). Ik begon als beginner met de mogelijkheid om enige simpele woorden en zinnen te zeggen en nu spreek ik redelijk continu in het Russisch en kan mezelf goed begrijpbaar maken in Rusland. Ik heb 1x per week een uur les en maak huiswerk wanneer het mij uitkomt, dit zou ik vaker moeten doen aangezien het sneller kan. Ook als beta met weinig gevoel voor taal. Natasha bereid de lessen goed voor op het kunnen van de leerling en zelfs op de beschikbaarheid. Dus wanneer het spreken beter gaat, gaan we direct een stap moeilijker om te blijven verbeteren. Ook past Natasha de lessen en huiswerk aan aan het kunnen van spreken, schrijven en lezen. Door af en toe een grote stap vooruit te zetten in moeilijkheidsgraad is het goed nagaan waar specifiek op gelet moet worden in het leren van de Russiche taal. Om samen te vatten omschrijf ik Natasha als een plezierige begrijpelijke docente wie er ook voor zorgt dat je zo snel mogelijk de taal gaat beheersen en de flexibele instelling maakt het eenvoudig tussen de huidige werkzaamheden in te plannen. Ik beveel Natasha graag aan als docent voor een persoonlijk leerproces in de Russische taal.

 • Na 7 jaar met veel plezier Russische les gevolgd te hebben in Leiden, ben ik Russische lessen gaan volgen bij Natasha. De lessen bij Natasha zijn heel afwisselend, leuk en interessant om te volgen. Zij werkt niet strak volgens een bepaalde lesmethode uit een boek. Natasha besteedt veel tijd aan de voorbereiding van de lessen en wisselt spreken, luisteren en lezen tijdens de les af. Natasha daagt ons uit om Russisch te spreken. Zij vraagt bijv. wat heb je gisteren gedaan of wat heb je vanmorgen gedaan of wat ga je morgen doen. Je kunt dan over je eigen leven vertellen dat is dichtbij en praat makkelijk. Ook vraagt ze ons, om bijv. iets te vertellen over actuele onderwerpen. Maak je een fout tijdens je verhaal, dan wordt dit op een aardige manier verbeterd..... Aan de hand van kaartjes nodigt Natasha de cursisten uit om iets over het onderwerp dat op het kaartje staat te vertellen. In een andere les leest Natasha een Russisch verhaaltje voor (soms met behulp van een filmpje) waarover we dan iets kunnen vertellen en waarover zij vervolgens vragen stelt. Zo wordt op allerlei manieren geoefend met de spreekvaardigheid, de afwisseling zorgt voor steeds nieuwe uitdaging. Natasha zoekt oefenmateriaal bij vragen die tijdens de lessen door de cursisten worden gesteld en behandelt dit dan in de volgende les. Natasha geeft wel huiswerk op dat je thuis kunt maken, maar als het een week te druk is en je niet aan je huiswerk toe komt, dan is dit geen probleem en maak je de oefeningen voor de volgende les of we maken ze gezamenlijk tijdens de les. Het is erg leuk om naar de les te gaan, ik zie er iedere keer weer naar uit. Iedere les leer ik weer nieuwe dingen. Vind je het leuk om iets van de Russische taal te weten te komen of wil je graag echt Russisch leren.................. Geef je dan op en ga lessen volgen bij Natasha. Het is afwisselend, leuk en heel leerzaam!!!!

 • Hoi Nataliya,
  Hierbij een berichtje uit China. Het is ons gelukt om met het openbaar vervoer door Oost Europa en Rusland te reizen. Ik stuur je dan ook een berichtje om je nogmaals te bedanken voor je goede les opmaat. Ongeveer alle situaties die we in het Russisch hebben geoefend zijn voorgekomen tijdens de reis. Het eerste Russisch sprak ik al in Tsjechië met een een oude buschauffeur. Daarnaast heb ik het Russisch ook kunnen gebruiken in Roemenië, Moldavië, Oekraïne, Polen, Letland en natuurlijk uitgebreid in Rusland zelf. In Mongolië spraken helaas alleen de alleroudsten nog wat Russisch. Maar met name in Moldavië en Oekraïne is het super handig geweest om wat Russisch te spreken. De mensen begrepen bijna altijd wat ik wilde en zodoende zijn we met de lokale bussen van her en der weten te reizen. Zoals we al besproken hadden ging het naarmate we langer in Rusland waren steeds beter. In Perm werden we een hele dag meegenomen naar een openluchtmuseum en wilde een van de dames van het hostel de hele tijd oefenen in het Russisch. Ook in de trein wist de Provodniek mij te vinden en moest ik vertalen tussen andere toeristen en haar. Van alle landen waar we geweest zijn hebben we tot nu toe toch wel de meeste bijzondere ervaringen aan Rusland overgehouden. Dit zal mede te maken hebben gehad met het feit dat ik me enigszins verstaanbaar kon maken in het Russisch. Vandaar mijn mail, bedankt voor je lessen.

 • Natasha is a very good teacher in Russian language. And is very patience in explaining the difficult gramatic in the Russian language. Thanks for being your student.

 • Nataliya is een zeer vaardige lerares. Ze past zich feilloos aan naar het niveau dat ik nodig heb en biedt de stof aan op mijn tempo. Met duidelijkheid en kracht brengt ze de kennis over, terwijl ze in de gesprekjes in het Russisch leuke vragen stelt over mijn eigen leven en wat ik leuk vind. Eerst wilde ik nog een cursus aan de universiteit doen, maar nu weet ik zeker dat ik bij Nataliya les blijf volgen om Russisch te leren! Van mij krijgt ze een 10!

 • I always wanted to learn Russian as I am impressed (and moved) by the history of this country. So I took lessons in the past from other teachers and got lost in the difficult grammar and could not order a cup of coffee after a year. This changed when I followed Russian training given by Nataliya. Her approach and method is practicall and pragmatic. Also, which was important for me, Nataliya shows a lot of patience for bussy people that not always have the time to do their homework. She is not only a very professional teacher but also a very nice person to get lessons from and every lesson is an intellectual journey through Russia.